International Coach Federationin rooli sertifioinnissa

International Coach Federationin (ICF) rooli BCI:n antamissa sertifioinneisssa

International Coach Federation (ICF) on kansainvälinen yhdistys coacheille ja coachingista kiinnostuneille, jolla on yli 20 000 jäsentä yli 100 eri maassa. ICF edistää coachingin tunnettavuutta ja kehittää coaching-alaa asettamalla sille korkeat ammatilliset vaatimukset. ICF on määritellyt coachingin ydintaitojen lisäksi myös eettisen säännöstön, joita jokaisen coachin tulee noudattaa. ICF:n jäseneksi hyväksytäänkin nykyään vain coacheja, jotka ovat suorittaneet 60 tuntia ICF akreditoita koulutusta. Jokainen Certified Business Coach®-koulutuksen käynyt siis täyttää tämän ehdon.

Akkreditointiryhma

ICF akkreditoi coachkoulutusohjelmia, jotka täyttävät heidän laatustandardinsa ja ovat linjassa sekä ICF:n ydintaitojen että eettisen säännöstön kanssa. ACSTH-akkreditoinnin saaneen ohjelman tulee sisältää vähintään 30 tuntia coachkoulutusta ja siellä tulee käsitellä vähintään osaa ydintaidoista ja eettisestä säännöstöstä. Korkeamman tason ACTP-akkreditoinnin saaneessa ohjelmassa tulee käydä kaikki ydintaidot ja koko eettinen säännöstö läpi ja se sisältää vähintään 125 tuntia coachkoulutusta. Business Coaching Instituten Certified Business Coach Master-ohjelman ensimmäinen ja toinen osa muodostavat yhdessä ACTP-ohjelman. 

Sertifiointi

International Coach Federation (ICF) edistää korkeatasoisen ja ammattitaitoisen coachingin leviämistä sertifioimalla coacheja, jotka täyttävät ICF:n laatukriteerit. Sertifiointia on jaettu kolmeen eri tasoon: 

  • Associate Certified Coach (ACC)-taso edellyttää 60 tuntia coach-koulutusta ja 100 tuntia dokumentoitua asiakascoachingtuntia ja 10 tuntia mentorcoachingia
  • Professional Certified Coach (PCC)- taso edellyttää 125 tuntia coach-koulutusta ja 500 tuntia dokumentoitua asiakascoachingtuntia ja 10 tuntia mentorcoachingia
  • Master Certified Coach (MCC)- taso edellyttää 200 tuntia coach-koulutusta ja 2500 tuntia dokumentoitua asiakascoachingtuntia ja 10 tuntia mentorcoachingia

Akkreditoidun coach-koulutuksen käyminen varmistaa, että koulutus hyväksiluetaan hakemusvaiheessa. Sertifiointia haetaan aina suoraan ICF:ltä. Sertifiointi on voimassa 3 vuotta kerrallaan ja sen uusiminen edellyttää näyttöjä oman ammattitaidon ylläpitämisestä ja kehittämisestä.

Certified Business Coach Master-ohjelman ensimmäinen osa vastaa ACC-tasolla vaadittavaa coach-koulutusta. Koko ohjelma täyttää kaikki ACC- ja PCC-tason sertifiointiin vaadittavat elementit mentorcoaching ja näyttökoe mukaan luettuna.

BCI – BUSINESS COACHING INSTITUTE

Mäkelänkatu 54 A
00510 Helsinki
www.bci.fi
info@bci.fi

 

 

Coachaus- valmennus-, konsultointi- ja koulutustoimintamme ja palvelujemme markkinoinnin luonteesta johtuen käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja. Ymmärrämme vastuumme ja haluamme, että voit luottaa meihin tietojesi käsittelijänä. Sinua koskevat tiedot ovat sinun tietojasi ja niinpä käsittelemme niitä mahdollisimman suurella huolellisuudella. Klikkaamalla otsikkoa pääset tietosuojasivullemme jossa on asiasta tarkemmin. Kiitos mielenkiinnostasi.

X