BCI:n uusi toimitusjohtaja Hanna-Kaisa Lindfors

Kehittyminen on tietoista vastuuta valinnoistaan

Monille Business Coaching Instituten asiakkaille ja koulutuksiin osallistujille on tullut tutuksi ystävällisesti hymyilevä henkilö, joka tuntuu tietävän kaiken coaching-koulutuksista. Vuosia BCI:ssa työskennellyt Hanna-Kaisa Lindfors on elokuussa 2019 nimitetty yrityksen toimitusjohtajaksi. Miten Lindfors on päätynyt tähän kohtaan ja mitä hän uudesta roolistaan miettii?

”Toimitusjohtajuus on luottamustehtävä ja tosi vastuullinen paikka. Samalla se mahdollistaa sen, että voin entistä tehokkaammin auttaa rakasta yritystä ja yhteisöä kulkemaan eteenpäin yhteiseen suuntaan”, miettii Lindfors.

Aiemmin BCI:n kehitysjohtajana toiminut Hanna-Kaisa Lindfors on ollut jo vuosia vahvasti vaikuttamassa yrityksen kasvuun ja koulutusten laatuun. ”Suhtaudun työhöni intohimoisesti ja olen erittäin määrätietoinen. Nämä ominaisuudet ovat auttaneet minua onnistumaan. Tärkein tekijä omalla polullani on kuitenkin se yhteisö, jossa olen saanut tehdä töitä”, Hanna-Kaisa sanoo.

”BCI on tarjonnut ympäristön ja yhteisön, jossa minulla on täysi mahdollisuus itseohjautuvuuteen ja itseni toteuttamiseen työssä. Samalla olen saanut valtavasti tietoa ja tukea tämän alan upeilta ammattilaisilta. Tämä on todella turvallinen, ammatillista ja oman personaan kasvua tukeva ympäristö.

 

Luovuuden voimalla kohti unelmia

Hanna-Kaisa Lindfors on hypännyt varhain työelämään ja edennyt ripeästi urallaan. Polku on ollut tähän mennessä värikäs ja vauhdikas: nyt 37-vuotias Lindfors on yritysjohtaja ja samalla kahden kouluikäisen lapsen äiti. Hanna-Kaisa kertoo olleensa nuorena luova ja taiteellinen. Hän harrasti koko lapsuutensa musiikkia ja opiskeli nuorena käsi- ja taideteollisuusalaa tehden töitä nimekkäille tekstiilitaiteilijoille.

”Luovalta alalta olen ammentanut paljon onnistumisen kokemuksia ja myös nöyryyttä. Olen aina antanut itseni unelmoida ja uskoa mahdottomaan. Usein matkani varrella olen tavannut ihmisiä, jotka ovat nähneet potentiaalini ja kannustaneet eteenpäin”, pohtii Lindfors.

Taide- ja käsityöteollisuuden kokemusten jälkeen Lindfors siirtyi yritysmaailmaan HR-puolelle. Hän opiskeli henkilöstöhallinnan ja johtamisen tradenomiksi ja suoritti myös markkinoinnin ja palveluiden johtamisen lisäopintoja. Hän toimi HR-tehtävissä ja sisäisenä coachina pörssiyhtiössä. Vuonna 2013 Lindfors päätyi sattuman kautta BCI:lle hallinnon assistentiksi. Oma juttu coaching-alan yrityksen kehittäjänä avautui sen paikan myötä. Hänen tehtävänkuvansa BCI:lla päivittyi vuosien mittaan koulutuspäälliköksi, sitten kehitysjohtajaksi ja lopulta toimitusjohtajaksi.

”Pienessä yrityksessä on ollut helppo kasvaa, kehittyä ja edetä. Koko potentiaali on saanut tulla luontevasti esiin. Rakennamme tässä yhteisiä unelmia kaikki yhtä palavasti.”

 

Lähtökohtana jatkuva kasvu

Hanna-Kaisa korostaa vastuunottamisen merkitystä eteenpäin vievänä voimana. Jokainen voi päättää itse omasta toiminnastaan ja suhtautumisestaan. ”Oma kehityspolkuni on lähtenyt siitä, että tietoisuuteni alkoi coachingin avulla avartua ja ymmärsin, että minulla on kyky havainnoida tunteitani ja ajatuksiani, ja niiden kautta vaikuttaa paljon omiin valintoihin ja tekemisiini. Olen hyvin tietoinen valinnoistani”, tuumii Lindfors. ”Minua ohjaa jatkuva kehittymisen halu ja rakastan uuden oppimista.”

Hän kuvailee itseään myös tarmokkaaksi tekijäksi, jolla on korkeat tavoitteet. Kun Hanna-Kaisaa sanottiin visionääriksi, hän hämmentyi hieman. ”En ollut sitä itse huomannut, mutta BCI:ssä olen todella saanut toteuttaa visioitani. Toimin työssäni usein intuitiivisesti ja luon sellaisia visioita, joiden koen olevan yrityksen ja koko coachien ammattikunnan hyväksi. Minulla on aito halu tehdä hyvää ja olla hyvä muille”, kertoo Hanna-Kaisa, ja viittaa omaan henkilökohtaiseen missioonsa parantaa maailmaa.

Coaching on alana sellainen, jossa on luontevaa toteuttaa kehittymiseen, kasvuun ja arvostavaan vuorovaikutukseen liittyviä arvoja. Hanna-Kaisalle on sydämen asia tehdä coachingin ajatusmaailmaa ja vaikuttavuutta tunnetuksi organisaatioissa ja yhteiskunnassa. Hän uskoo merkityksellisiin kohtaamisiin, ihmisten loputtomaan potentiaaliin sekä välittämisen voimaan.

 

Coachingin laadun puolesta

Coachingin parissa toimiminen on tässä ajassa kiinnostavaa, sillä tietoisuus lähestymistavasta ja sen vaikutuksesta on kasvanut huimasti viime vuosien aikana. Samalla Hanna-Kaisa Lindfors kantaa huolta coachingin laadukkuudesta ja eettisyydestä.

”Viidessä vuodessa toimialla on tapahtunut sitä, että coach-sanaa käytetään hyvin monenlaisissa yhteyksissä. Itse toivon, ettei todellinen coaching jää tämän sekavuuden jalkoihin. Coachingilla menetelmänä on vahva pohja ja teoreettinen tausta. On olemassa selkeät puitteet siitä, kuinka sitä toteutetaan ammattimaisesti, joko ihan coachingina tai coaching-taitoja soveltaen.”

Lindforsin mukaan Suomessa on laadukkaita coaching-kouluttajia, joilla on yhteiset alan standardit ja päämäärät, vaikka toteutukset ja katsantokannat voivat olla erilaisia. ”Ammattimaiset coachit tunnistaa paitsi sertifikaateista myös siitä, että he ovat erittäin sitoutuneita jatkuvaan kehittymiseen. He noudattavat vahvaa eettistä ohjeistoa ja ovat itse työnohjauksessa. Jatkuva kasvu kuuluu olennaisesti coachingin etiikkaan.”

Lindforsille on tärkeää, että BCI on kehitysorientoitunut kouluttaja, joka panostaa koulutusten laatuun. ”Meidän toimesta Suomessa on koulutettu lähemmäs 2000 coachia. On todella upeaa, että alaa kohtaan on niin paljon kiinnostusta”, iloitsee Hanna-Kaisa. ”Suuri osa koulutuksen käyneistä ovat johtaja- tai esimiesrooleissa ja heidän tavoitteenaan on saada koulutuksesta lisää työkaluja omaan johtamistyöhönsä.”

BCI haluaa jatkossakin erottautua kokemuksella ja asiantuntijuudella. ”Näen, että me tarjoamme ihmisille business coaching -koulutusta aidommin, syvemmin ja laajemmin”, Lindfors kiteyttää. ”Kouluttajamme ovat suurin voimavaramme. Monet verkostomme ihmiset ovat minulle todellinen inspiraatio. He ovat coacheja, joilla on valtava kokemus ja he jakavat osaamistaan muille vilpittömästi ja sydämellä”, kiittää Hanna-Kaisa.

 

hanna-kaisa.lindfors@bci.fi |  + 358 50 407 2210 | Linkedin | twitter: @hannaklindfors

 

BCI Business Coaching Institute

Puh. 010 235 3976

UMA Workspace
Keilaniementie 1, 02150 Espoo

Y-tunnus: 2561216-9

Asiakaspalvelu
info@bci.fi

Coachaus- valmennus-, konsultointi- ja koulutustoimintamme ja palvelujemme markkinoinnin luonteesta johtuen käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja. Ymmärrämme vastuumme ja haluamme, että voit luottaa meihin tietojesi käsittelijänä. Sinua koskevat tiedot ovat sinun tietojasi ja niinpä käsittelemme niitä mahdollisimman suurella huolellisuudella. Klikkaamalla otsikkoa pääset tietosuojasivullemme jossa on asiasta tarkemmin. Kiitos mielenkiinnostasi.

X