Perustajan tarina: Kaj Hellbom

Kaj Hellbomin kiinnostus coachingiin heräsi 1990-luvulla, jolloin hän toimi Hankenin täydennyskoulutuskeskuksen johtajana. Hellbomin keskeiset työtehtävänsä liittyivät tuolloin johtamiskoulutusten rakentamiseen ja toteuttamiseen. Samoihin aikoihin hän myös osallistui NLP-koulutukseen, joka vaikutti vahvasti hänen kuvaansa ihmisten käyttäytymisestä ja muutoksesta. Jokin olennainen liikahdus tapahtui silloin Hellbomin ajattelussa.
 
”Tuon koulutuksen tunnelmissa lähdin kansainväliseen Coaching & Mentoring -konferenssiin Amsterdamiin, jossa olivat mukana kaikki alan sen hetken vaikutusvaltaisimmat henkilöt. Siellä coaching kolahti minuun oikein kunnolla”, Kaj kertoo.
 
2000-luvulla coaching teki tuloaan maailmalla ja rantautui myös Suomeen. Kaj Hellbom oli ensimmäisten joukossa istuttamassa maahamme coachingin ajattelutapaa. Muiden coachingista innostuneiden kanssa hän oli mukana perustamassa Suomen Coaching -yhdistystä vuonna 2004.
 

 Kaj Hellbom

Business coachingin pioneerina Kaj on ollut kehittämässä alan suomalaisia käytäntöjä jo pitkään. ”Parasta coachingissa on ihmisten kohtaaminen ja erilaisten maailmojen avautuminen heidän kauttaan. Business coachingin hienous on siinä, että ihmisten lisäksi saa tutustua myös yritysten ja organisaatioiden kiehtoviin tilanteisiin”, pohtii Hellbom.
 
”Coachingia tehdessä on aina yhtä palkitsevaa havaita ihmisessä syttyvä palo, kun mieli avautuu. Se on usein hetki, jossa ihminen ymmärtää, että hän voi vaikuttaa johonkin asiaan.”
 
Kouluttajana Kajta kuvaillaan positiiviseksi, rauhalliseksi, osaavaksi ja vakuuttavaksi. Hän on myös avoin ja kuunteleva. Yksi Hellbomin rakkaimmista muistoista coach-kouluttajana liittyy alkuvuoteen 2007, jolloin käynnistyi ensimmäinen Certified Business Coach -koulutus.
 

”Se oli aika iso juttu. Koulutus oli ensimmäinen ICF akkreditoitu coach-koulutus Suomessa. Meillä oli todella hieno porukka koossa ja lähdimme yhteiselle matkalle, joka oli kaikille uutta.” Tuon kokemuksen jälkeen CBC-ohjelmia on järjestetty jo kymmeniä ja se on yhä BCI:n suosituin koulutus.
 
Vuonna 2007 tapahtui alalla myös muuta merkittävää. Suomen Coaching -yhdistys järjesti ensi kertaa suuren kansainvälisen coaching-konferenssin, jossa Kaj Hellbomilla oli iso vastuu. European Coaching Conferencessa oli puhujina ja osallistujina useita alan huippuja maailmalta. Juontajan sairastuttua konferenssipäivänä päätyi Kaj lopulta myös juontamaan tapahtuman. ”ECC oli huikea kokemus ja osoitus yhteisestä innostuksesta ja tekemisen palosta”, kertoo Hellbom. Samanhenkistä suomalaista konferenssia järjestettiin tämän jälkeen vielä monta vuotta.
 
Kajn ajatusmaailmaa kuvaa myönteisyys ja ”kaikki järjestyy” -asenne. Häntä kiinnostaa organisaatiokulttuurin kokonaisvaltainen kehittäminen ja monialainen lähestymistapa. ”Työssäni minulle on tärkeää organisaatioiden piilossa olevien tarinoiden esiintuominen ja vahvuuksien tekeminen näkyviksi.”

 

Teksti: Mirkka Niskanen Kuva: Anna Dammert

BCI Business Coaching Institute

Puh. 010 235 3976

UMA Workspace
Keilaniementie 1, 02150 Espoo

Y-tunnus: 2561216-9

Asiakaspalvelu
info@bci.fi

Coachaus- valmennus-, konsultointi- ja koulutustoimintamme ja palvelujemme markkinoinnin luonteesta johtuen käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja. Ymmärrämme vastuumme ja haluamme, että voit luottaa meihin tietojesi käsittelijänä. Sinua koskevat tiedot ovat sinun tietojasi ja niinpä käsittelemme niitä mahdollisimman suurella huolellisuudella. Klikkaamalla otsikkoa pääset tietosuojasivullemme jossa on asiasta tarkemmin. Kiitos mielenkiinnostasi.

X