Raija Salomaa

Raija Salomaa

Coachingtaitojen kouluttaja, PCC

Olen executive coach, tietokirjailija, coachingtutkija, puhuja, mentor coach ja coachingtaitojen kouluttaja. Coachingin parissa olen työskennellyt päätoimisesti vuodesta 2005. Aiemmin toimin kansainvälisissä johto- ja esimiestehtävissä myynnin ja markkinoinnin parissa hotelli- ja matkatoimistosektorilla.

On ollut hienoa saada seurata coachingin käytäntöjen ja tutkimuksen kehitystä 13 vuoden ajan ja iloitsen siitä, että saan auttaa organisaatioita, tiimejä ja yksilöitä kehittymään coachingin avulla. Olen ICF Finlandin perustajajäsen ja olen myös toiminut sen hallituksessa. Minulla on ollut ilo ohjata coaching-aiheisia opinnäytetöitä Vaasan yliopiston kauppakorkeakoulussa ja olen opettanut coaching-taitoja esimiehille ja aikuisopiskelijoille. Coachingia olen mm. opiskellut BCI:ssä ja Fielding Graduate Universityn Evidence-Based Coaching –ohjelmassa Yhdysvalloissa. Olen suorittanut muutosjohtamisen ja työpsykologian opinnot teknillisen korkeakoulun johtamisen laboratoriossa. Lisäksi olen valmistunut Turun yliopistosta kääntämisen ja tulkinnan filosofian maisteriksi.

Intohimoni on kehittää coaching-alaa ja coacheja. Kansainväliset kustantamot kuten Sage, Emerald, Springer ja International Journal of Evidence-Based Coaching and Mentoring ovat julkaisseet useita vertaisarvioituja artikkeleitani ja kirjankappaleitani coachingista. Väittelin coachingista Vaasan yliopiston kauppatieteellisessä tiedekunnassa johtamisen alalta keväällä 2017. Väitöskirjaani voit tutustua tästä

Väitöskirjassani tutkin, miten coachingia on käytetty globaaleissa Talent Management ohjelmissa. Tutkimuksessani kehitin coachingin vaihemallia eteenpäin ja tunnistin, mitkä ovat parhaat käytännöt coachingkulttuurin luomiseksi kansainvälisissä organisaatioissa. Tutkin myös, mitkä tekijät vaikuttavat ulkomaankomennuksella olevien henkilöiden coachingin onnistumiseen ja miten coaching vaikuttaa urapääomaan. Coachingtaitoja kouluttaessani yhdistän vankan käytännön kokemukseni tuoreeseen tutkimustietoon. Tutkimustuloksiani olen esittänyt useissa erilaisissa kansainvälisissä johtamisen ja henkilöstöjohtamisen konferensseissa ulkomailla. Olen luennoinut virtuaalisesti ICF Globalin järjestämissä koulutustilaisuuksissa ja toiminut Lontoon ICF Global konferenssin reviewerinä sekä Asia Pasific Alliance of Coaches ’Coaching for India –projektin’ mentor coachina 2016.

Näen coachingin kokonaisvaltaisena systeemisenä prosessina, joka räätälöityy asiakkaan tarpeisiin. Tarvittaessa käytän työssäni erilaisia psykometrisiä työkaluja kuten Myers-Briggsin tyyppiindikaattoria (Step II), Work Personality Inventoryä, 360- ja tunneälymittauksia.

 

Tervetuloa innostavalle coachingmatkalle kanssani!
Täältä pääset tutustumaan Linkedin profiiliini ja julkaisuihini.

pcc_logo

BCI Business Coaching Institute

Puh. 010 235 3976

UMA Workspace
Keilaniementie 1, 02150 Espoo

Y-tunnus: 2561216-9

Asiakaspalvelu
info@bci.fi

Coachaus- valmennus-, konsultointi- ja koulutustoimintamme ja palvelujemme markkinoinnin luonteesta johtuen käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja. Ymmärrämme vastuumme ja haluamme, että voit luottaa meihin tietojesi käsittelijänä. Sinua koskevat tiedot ovat sinun tietojasi ja niinpä käsittelemme niitä mahdollisimman suurella huolellisuudella. Klikkaamalla otsikkoa pääset tietosuojasivullemme jossa on asiasta tarkemmin. Kiitos mielenkiinnostasi.

X